Leksaker till katten

Kattleksaker, bra för kattens hälsa

Våra katter mår bra av att leka. Speciellt innekatter. Utekatter får ofta lekt ifrån sig när dom är ute. Det kan var löv som fladdrar i vinden, jaga en mus eller ligga och lura på en fågel. Katter som är ute leker med varandra för ofta så finns det kattkompisar i samma område som man bor på. Utekatter blir stimulerade på ett annat sätt och har inte samma behov av leksaker som innekatter.

Många väljer att inte släppa ut sin katt och det är en stor fördel om man bor mitt inne i stan. Mycket trafik kan fort bli farligt och bor man högt upp i ett höghus så är det inte så lätt. Med balkongen är det viktigt att lösa genom att sätta upp ett galler så katten kan vara säker när den är där ute. Faktiskt finns det lag på om man bor 5 meter över marken. Det som är viktigt är att innekatten har något att göra på dagarna, och det finns många roliga, bra kattleksaker att köpa. Det är viktigt för kattens hälsa.

Olika typer leksaker

Vad ska man då skaffa till sin katt? Måste det vara dyra leksaker eller funkar det med med den billigaste lilla leksaksmus. Det som är så härligt med katter är att dom är inte kräsna. Jovisst, dom kan tröttna på samma leksak precis som ett barn gör. Då kan man byta musen mot en boll som skramlar och det kan vara det som gör att misse vill spralla av sig lite igen. Olika aktiveringsleksaker till katten kommer i många former och färger. Bollbanor och batteridrivna leksaker är roligt och ger katten många timmar med motion. Kattunnlar och prasselleksaker är roligt och vi vet också att våra katter tycker om att leka kurra gömma.

Gör egna leksaker

Det enkla är ofta det bästa. Att knyta fast en bit papper i ett långt snöre och hänga det från taket kan ge många timmars aktivitet till din katt. Det är bara fantasin som sätter gränser. Är man duktig på att handarbeta så kan man sy en boll och lägga i lite kattmynta i stoppningen. Katter gillar lukten och många reagerar med extas. Kattmynta kan man odla själv eller köpa färdig torkad.

Något så enkelt som att spara hushållsrullar eller toalettrullar och fylla dom med något som skramlar är kul, det kan vara lite torrfoder. Gör små hål i rullen och när katten leker med rullen trillar det ut små bitar den kan mumsa på. En stor papperspåse är något som alla katter älskar. Och pappkartonger i olika storlekar är toppen.

Glöm inte att du är den som katten älskar att leka med mest av allt.