Kända filmer med en katt i huvudrollen!

Internet är sprängfyllt av katter som hittar på knäppa grejer som filmats av ägare som sedan blivit internetsensationer. Ett par från Nottighamshire i England har gjort precis detta och det har skapat fullständig hysteri på internet. Dave och Sarah och deras katter Willow och Tara spenderar nämligen sina söndagar med att återskapa kända filmscener med katterna i huvudrollerna. Detta blir förstås hysteriskt roligt och här kommer några av resultaten:

Filmen Ghost blev en stor succe på 90-talet med Demi Moore och Patrick Swayze i huvudrollerna. Nedan ser vi Dave och Sarah re-make med katten Willow:movie cat

En annan film som blivit mycket berömd är filmen E.T som kom 1983 som sedan gick och vann flera oscars. Denna film har en klassisk scen när E.T sitter i hans nyfunna väns korg fram på cykeln och den återskapade Dave och katten Tara till perfection:

återskapande av e.t med katter

Den första Alien filmen kom redan 1979 och har sedan dess blivit en riktig klassiker bland skräckfilmsälskare. Denna film vann inte några oscars men har som många andra filmer satt ett tydligt avtryck i popluärkulturens historia. Denna scen är när en Alien ska bryta sig loss från en människa och ja, Dave och Sarah lyckades även denna gång:

movie cats reanactment

American beauty spelades in under slutet av 90-talet och rankas som en av världens bästa filmer. Filmen gick och vann 5 stycken oscars och vann ofantligt många andra priser, Kevin Spacey spelar huvudrollen i detta drama som en far som blir kär i sin dotters vännina, men ‘the real american beauty’ ser vi nedan:

Katt som spelar american beauty

Sist men inte minst har vi The Shining som också den rankas som en utav världens bästa filmer genom tiderna. Denna psykologiska thriller är riktigt nervkittlande och den har många berömda scener bl.a scenen från en viss korridor med två tvillingar som egentligen är döda. Men den kändaste bilden är väl ändå när huvudkaraktären som spelas av Jack Nicholson ska bryta sig igenom dörren och mörda sin fru. Dave och katten Tara har även återskapat denna scen:

the shining som  katt