Hundarnas julfirande firar 20 år

För 20e året i rad anorades ett julbord för hundarna på Mimmis hunddagis och precis som varje år innan serverades leverpastejstårta med frolic och bacon. 

Lucia och julfirande på Mimmis hunddagis

För tjogonde året i rad firade hundarna och ägarna på Mimmis hunddagis jul med julbord på luciadagen. Julfesten hålls tillsammans med hundar och människor varje år sedan 1997 och började inledningsvis som ett litet firande med en liten tomteluva och lite hundgodis. Under årens gång har julfirandet förändrats från något småskaligt till något mycket större.

Mimmi som äger dagiset berättar att det började med att man vill bräcka föregående års firande och det har i sin takt växt till att bli något större och större varje år. Hon berättar också att de börjar att planera några dagar innan men något som alltid är med på agendan är givetvis den berömda leverpastejstårtan med frolic och bacon. På menyn finns även baconrullar, blodpudding, prinskorvar och köttbullar.

I år var det 27 hundar som tillsammans satte sig ner för att fira julbord och allting sker under kontrollerade former med hundar som sköter sig väl under middagen. Mimmi berättar att hon blir lika förvånad varje år, hundarna håller koll på att man ska sköta sig när det är julfest, olikt många människor som oftast aldrig kan kontrollera sig när det är julbord. Vissa hundar har lite svårare än andra att hålla sig, en labrador som ofta besöker julbordet har bland annat svårt att hålla sig och hetsäter upp tallriken så fort den ställts fram.

Luciatåg efter maten

Efter maten så är det traditionsenliga luciatåget på in gång vilket innebär att personalen tar med sig alla hundar på en långpromenad. Alla hundar har på sig julkläder och vissa får bli utsedda till tärnor och en lycklig hund får bli årets lucia. Promenaden går förbi alla dagis och skolor i området och det brukar stå en hel del pensionärer längs vägen med julgodis. Promenaden går längs hela Bromma och det är idag tidigare barn som minns tåget från deras barndom som nu står med sina egna och tittar. Det är en fin tradition säger Mimmi!