En dag i Aylas liv

cat-breed-landing-hero-1Ayla gillar rutiner och hon följer ungefär samma mönster varje dag. I gryningen väcker hon sina människor, vänligt men bestämt, för att se till att få dagens första mål mat. Ayla är en innekatt, så efter frukosten går hon på lådan och leker en stund, för att sedan lägga sig på någon av sina favoritplatser, där hon först tvättar sig för att sedan ta en liten tupplur.

Människorna i hennes familj springer runt och ställer och styr med en massa saker innan de försvinner till arbete och skola. Ayla har aldrig riktigt förstått varför de stressar så. Slutligen ensam rullar hon ihop sig och lägger svansen över ögonen.

Någon timme senare hoppar hon ner från kontorsstolen hon sovit på, och tassar ljudlöst ut i köket för att dricka lite vatten. Efter det är det dags att patrullera reviret, dvs lägenheten. En viktig plats att hålla koll på är en liten glipa i väggen bredvid dörren i vardagsrummet.

Tyst och tålmodigt bevakar Ayla den där öppningen där väggen tar slut och golvplankorna tar vid. Någonting rörde sig där för en stund sedan. Det är hon helt säker på. Om Ayla var tvungen att förlita sig på sina jaktkunskaper för att överleva, skulle hon förmodligen ha förbättrat sin teknik för länge sedan. Kroppen skälver emellanåt av spänning och hon kan inte låta bli att piska med svansen. Inte direkt det bästa beteendet om man inte vill skrämma bytet.

Runt fem på eftermiddagen börjar familjemedlemmarna komma hem. Det är precis i rätt tid, tycker Ayla. Hon har sovit större delen av eftermiddagen för att samla krafter inför kvällen, och det är hög tid för kvällsmat.

Ibland får Ayla gå ut i koppel. Det är alltid spännande med alla dofter och synintryck, allt som rör sig och allt man kan smyga på och jaga. Men Ayla är egentligen fullt nöjd med att leva inomhus och bara någon gång emellanåt gå ut. Världen utanför är spännande, men det är mysigare och varmare inomhus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *