Dagens fångst

Hej Dagbok,

Det är jag Ayla igen, det var ett bra tag sedan vi talades vid och det ber jag om ursäkt för. Jag har varit så upptagen med dittan och dattan, du skulle bara ana. Det är mycket som sker i min familj just nu, matte sitter i en stol med rullande hjul och jag hör de prata om att den snart ska bort. Förstår inte vad farandet är men de där stora hjulen med många ekrar får man se upp för, jag fick nästan svansen borttagen häromdagen. Det vill jag aldrig vara med om igen men tur att rullande stolen gnisslar lite lätt, då är den lätt att upptäcka och jag kan hoppa undan med en gång.

Jag vet inte om det beror på den gisslande, rullande stolen men just nu verkar det som om jag får mindre torrfoder i skålen som jag har fått inomhus. Kanske men det gör mig inget, jag är ändå en katt och man älskar ju att jaga. Jag bestämde mig för att gå ut till gräset som ligger precis intill huset, där jag har min skål med mat och på ena sidan är gräset lite högre. Ett ställe där musen måste finnas, tänkte jag. Jag gick dit försiktigt, mössen är skickliga såhär års, väldigt lyhörda så det gäller att jag är tyst. Jag lättade på tassarna och spetsade öronen om det skulle kunna finnas en rörelse i det höga gräset. Det var många fåglar ute, det märker man när det blir lite varmare och jag måste fälla all den tjocka pälsen. Det var tider när fågelungar börja lära sig flyga, kanske finns det en sån i närheten. Jag närmade mig gräset och hörde något, jag blev alldeles stilla. Jag visste var den var, och den kom rakt emot mig. Jag laddade benen, ökade spänningen med ögonen riktat på musen som jag inte såg men som jag väldigt enkelt hörde och jag tog sats.

Katter leker med mus

Det blev en väldigt bra måltid för mig, musen var inte för stor men inte för liten. Jag bar in den i huset för att visa matte vad jag hade fångat men de började väsnas väldigt högt. Jag måste ut därifrån tänkte jag, sprang så fort jag kunde och stack ut på den sidan där det var soligt. Det var en varm kväll och efter maten la jag mig i skugga, det var alldeles för varmt. Jag är nu mycket spänd inför natten och dess fångst, kanske ska jag kunna ta en större mus eller prova på mig en fågel den här gången, den är mycket svårare och den skulle nog matte bli glad över.

Vi får prata mer en annan gång, en tupplur nu hade suttit fint efter allt jobb med att fånga musen. Vi får talas snart igen, det är skamligt att det har gått sån lång tid. Jaja, mjau!