Barcelona och mattes hosta

Hej alla,

Vilken rolig mottagning det blev på mitt förra dagboksinlägg, det trodde jag verkligen inte och alla grannkatter sa att de precis förstod vad jag menade samt att de till och med kände igen sig i vad jag sa. Dem andra nämnde också att fler av deras mattar och hussar var oanständiga och omedvetna om att datorerna stod på hela kvällen. Nu hoppas jag allt är bra med er, det har varit en omtumlande vecka även för oss här på gården och det är inte på något bra sätt tyvärr.

barcelona

Som ni  säkert har hört var det något alldeles fruktansvärt som skedde i en av Spaniens största städer, Barcelona under förra veckan. Husse hade på tv:n hela dagen och rapporteringen från terroristattacken ekade snart i hela huset. Det var förfärligt, 13 personer dog och jag vill inte veta hur många djur som förlorade livet. I staden finns det ganska många hemlösa katter och hunder som springer omkring, det hade varit förbaskat olyckligt. Det var oroligt i huset hela dagen och i princip hela dagen efter ändå, TV4 nyheterna var ständigt igång och det var inte roligt att höra på tillslut. Jag fick faktiskt ta mig ut en stund, klarade inte av all den sorg som energin inomhus höll. Nu har det äntligen lugnat sig lite och enligt rapporteringen är det mycket kärlek runt platsen som det då skedde vid.

Nu ska vi inte gräva ner oss i sorgen från Spanien, nu behöver vi komma vidare i livet men det tycket inte mattes hälsa. I samband med de senaste dagarna har jag varit ute mer, jag har inte vågat komma in till min lilla säng vid köket. Matte har haft en sån obehaglig hosta, det ekande ljudet av henne är omöjligt att klara… När jag mötte grannkatten för ett par timmar sedan sa han att även han hade hört hostan. Det är ju helt otroligt, jag hoppas hon får köra inom sjukhuset och få ordentligt med medicin. Nu på sensommaren när människorna fortfarande vill gå i bara kläder utan att det faktiskt är någon värme. Vad tänker dem med, pratade vi om förut och det är mycket sant, det är inte särskilt klokt. De får åka till ett annat land än Sverige om de ska ha värme och sol för att kunna gå i mindre kläder, som de så gärna vill.

hosta

Jag hoppas bara matte blir frisk så jag kan komma in och lägga mig igen, det är inget roligt att sova ute eller att vara utomhus den största delen av tiden. Jag är en väldigt lat katt som egentligen bara väntar till torrfodret kommer skramlande ner i skålen även om jag har varit hungrig ett tag. Människorna brukar köpa det här fodret www.friskies.com, det är mycket gott ska jag säga! Det är oftast inte så mycket jag behöver göra för att få mat och om det är någon som jag kan fjäska mat för är det lill-tösen. Det behövs inte många rop eller stryk mot hennes ben för att hon ska bli tillräckligt irriterad för att storma ut ur hennes rum och ta mat i skafferiet. Jag hänger på så gott jag kan, ibland är hon mycket snabbare än mig och det tycker grannkatten är lite pinsamt. Vet ni vad, nu börjar magen kurra när jag tänker på det och då förstår ni som jag vart jag ska vända mig. Hoppas på lika god tur nu, ha det så bra tills vi hörs nästa gång då. Mjau!